Kunci in Germany

Ez a Blog a család és a barátok részére van fenntartva.

Látogatási idő 12:00 - 17:00

Posztolva február 24, 2014

A hétvégén ellátogattam a Traunreut-ba, ahol Zoltán barátom tengeti mindennapjait.Habár az út hossza ~ 180km ( kb Baja - Budaörs), azért autópálya nélkül is megvolt 2 óra alatt. Vittem neki egy bringát, amit még a tesóm szerzett úgy 3-4 éve ingyér', így már nem kell gyalog bandukolnia. Mivel nem igen tud sehova sem menni, ezért leautóztam, és körbenéztünk a környéken.

Traunstein. Egy tipikus bajor kisváros.Mint, amolyan tipikus kisváros, nincs sok látnivaló. Az óváros közepén templom, mellette főtér, körben kis utcácskák sok boltal és vendéglővel. A másik központ a vasútállomás, nemmessze pláza, mozi stb.A Traun folyó. Ez sem egy Sugó, de olyan tiszta, hogy látszanak benne a halak.Aztán mivel tudtam, hogy van nem messze egy tó is, ezért arra folytattuk utunkat.

A Chiemsee. Anno itt veretett Ötvös Csöpi is, ahonnan a Hamis a baba c. film elején ment haza.

Szép hely azt meg kell hagyni, szóval nem ez volt az utolsó látogatásom itt. Van egy sziget is benne, amin II. Lajos bajor király kastélya áll, amit a versailles-i kastély hasonmásának szántak.

Szóval mászkáltunk, dumáltunk, aztán visszafelé megkajáltunk, és én hazajöttem. Két hét múlva újabb kiruccanás lesz, természetesen arról már bővebb beszámoló várható.

Úton hazafelé:
Kocó, neked pedig Boldog Születésnapot kíván a bajor különítmény! :D'14 jan

Posztolva február 9, 2014

Jaj, de nagyon régen volt, (de soká lesz) hogy írtam ide. Volt azóta karácsony a családdal és jó kajákkal, szilveszter arconpörgéssel, tüzijátékkal, mozizás az ÖB-kkel stb...Aztán vissza kellett jönnöm, és hoztam magammal a tesóm apósát és egy örök barátomat, Zoltánt
http://www.youtube.com/watch?
v=0mGZyPNXFss


Aztán teltek múltak a napok és megszületett Anna, a családunk legújabb tagja. Mivel még csecsemő, ezért nem tudok túl sokat írni róla. Egészséges eszik, alszik, sír, végzi a dolgát. Martin pedig egyre értelmesebb és önállóbb. Aztán jött a tesómék költözése.

Nem csináltam képeket, mert a munkára koncentráltam, és nem spectator módban voltam. Volt takarítás, festés, hurcolkodás. Az előző lakók keményen heroin függők voltak, úgyhogy ki lettek lakoltatva. A lakással is volt dolog bőven, de a mai napon lezárult a költözés. Meg is ünnepeltük egy kiadós ebéddel, amiben én is segédkeztem. Magnum után szabadon, meglékeltünk egy jóféle Chateau Rothschild borosüveget ami olajozta a munkát. Az orosz boltból vettünk tortát is, amin a "No megálj csak!" c. szovjet rajzfilm szereplői voltak láthatóak.
A munkámról csak annyit, hogy Thomas novemberben csak az első fecske volt. Azóta még két kollégám mondott fel és én is fontolóra vettem, de adtam egy utolsó esélyt a cégnek.

Mivel hardveres problémám akadt (elromlott az egér)
Itt most be is fejezném a mondandómat. Amint tudom, folytatom.
Bye Love Y'All