Kunci in Germany

Ez a Blog a család és a barátok részére van fenntartva.

Péntek délben indulok haza

Posztolva június 23, 2013

Még egy hetet kell dolgoznom és irány haza. Végre. Két hét kikapcsolódás. Ráadásul a Halászléfőzőn is otthon lehetek.Pénteken a cégnél volt egy kis grillezés, mert most majdnem mindenki ittvan, a szabadságolások meg csak jönnek.

Tegnap meg voltunk bent Regensburgban, mert most van 40éves jubileumi Bürgerfest (szó szerint fordítva Polgárfesztivál, de így hülyén hangzik) ez amúgy nem olyan, hogy minden évben van. Az egész óváros tele, jópár négyzetkilóméternyi tömény fesztivál. Mutatványosok, zenészek, színpadokon zenekarok, és persze árusok, főleg kaja-pia. Hat! Ismétlem 6 lángos-stand volt, ezekből 0 Magyar. Nem mondhatnám, hogy meglepődtem, de azért na. Nemigen álltunk meg pantomimeseket, meg zsonglőröket nézni, mert 1 lejártuk a lábunkat, mire bebarangoltuk a placcot, 2 így is csak kb 65%-át láttuk, igaz a fő színpad a Dómtéren volt. Az egyik kollégám kalauzolt, mert ő azért mégis jobban ismeri a várost. 

A 2011-esről itt egy diavetítős video, ha érdekel valakit.

http://www.youtube.com/watch?v=edgu7XTVJgM

Nem lőttem túl sok képet, amit majd kirakok javát a netől gerebléyztem össze. Na szóval iszogattunk meg mászkáltunk, de nem volt gáz, mert vonattal voltunk.

Szóval egyenlőre ennyi, majd megyek, aztán a többit élőben.Az árvíz Regensburgnál

Posztolva június 4, 2013

Na nem csak Regensburgban van árvíz, hanem itt kb mindenhol, ahol folyik valami. Lejjebb Passauban elöntötte az óvárost, lent kiöntött a Chimsee és egy fontos autópályaszakasz most víz alá került pár napra. Van ahol tanítási szünetet rendeltek el.Sinzing alacsonyabban fekvő részeit is elöntötte már a víz.Elhagyatott ladik a mezőn

 

Aztán bementünk a városba. Mivel egyes szigeteket, területeket már ott is elfoglalt a víz, ezért elég nagy kavarodás volt, meg enyhe szennyvíz szag, ami érthető is.könnyűszerkezetes mobil gát. Az elemek gumírozott elemekkel van összerakva, így majdnem teljesen vízzáró. Egy este alatt dobták össze.
Az Érsekcsanád magasabban van, mint a pad. A sétány szintje fölött van a víz kb fél méterrel.Az utca túloldalán viszont ezek a zsákok nem fognak sokat érni, ha áttörne a víz. A többi zsákrakáson is inkább ittak és cigiztek az emberek :)Az évszázad árvize. Így nevezik itt. Ezt mutatja a HW 100 tábla is.Talán látszik mennyi ember volt a kőhídon. Ha nem látszik, elmondom. Sok.Ez a fal nem bírhatta túl sokáig. Egy éttermet próbáltak vele védeni, de nem sikerült. Aztán már csak ott dobálta az ár ide-oda.Ott a másik fele is a vízből épphogy kilátszik. De az ablakokat "bedeszkázták" így azlrt tart valamennyit.Kicsit ereszt, de azért tart.A felvételek a tetőzés környékén készültek fél 9 körül.

És két videó a két hídról.

http://indavideo.hu/video/20130603_202525

És a Vashídról, de sajna betelt a tárhely így nem lett teljes.

http://indavideo.hu/video/20130603_203150

Majd kiváncsi leszek mi lesz ebből otthon.