Hadd kezdjem azzal, hogy itt a németeknél a farsang egy sokkal komolyabban vett dolog, mint otthon. Sokat isznak khm buliznak, jókat esznek, készülnek az alább is látható felvonulásokra (már aki) szóval kitombolják magukat a böjt előtt, ugyanis a bajorok igen vallásos népek és komolyabban veszik ezeket, mint otthon. Mielőtt belekezdenék a fotókba, csak hogy érzékeltessem, a "jókat esznek" pontot. A farsangi fánk.
Ez a default, az alapértelmezett:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Faschingskrapfen-KG.jpg
Aztán a fejledtebbek:
http://www.br.de/radio/bayern1/sendungen/mittags-in-franken/Faschingskrapfen-102~_v-image512_-6a0b0d9618fb94fd9ee05a84a1099a13ec9d3321.jpg?version=1358520367322
És a felsőház:
http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/c67.0.403.403/p403x403/252791_10151180957746176_351801656_n.jpgMinden félével megtömve, leöntve, és még ki tudja, de nagyon durvák.

Szóval a felvonulás. Ez is szerves része a farsangolásnak, sokfelé van, sok féle felvonulás, amin én is résztvettem az egy átlagos a kisebbek közül.


Észak felé


Dél felé

Sokfelől jöttek megnézni a rendezvényt, és elég sokan be is öltöztel, vagy valami minimális festéket magukrakenve eltorzították magukat a télűzés jegyében. Nem egy busójárás na.

És a meghirdetett 15:00 után valamennyivel meg is kezdődött:
Farsangi herceg és hercegné. Ilyen időben nem mindenkinek volt derűs a kedve.

Voltak táncosok is:


Az igazi felvonulók a házilag "gyártják" a kocsijukat, amiket egy hónappal a rendezvény előtt kezdenek el kigondolni, és mire elkészül, lecsúszik pár rekesz sörike, meg néhány tál hús, meg perec. De ugye ez is része a hagyománynak.


Vannak ilyen egyszerűbbek is, ez pl iskolásoknak készült.


Ez egy rendesebb.

Ezeket persze nehéz így elképzelni, mert mindeközben rettenetes hangerővel üvölt a zene a kocsikról, és a rajtuk állók cukrot, csokit, nyalókát, rágót, mini zacskós csipszet, pattogatott kukoricát dobálnak a nézőknek. Ja igen és mindenki valamilyen alkoholos italt, legtöbben sört tartanak a kezükben.


A Pumuklis alakulat


Aztán ugye a sörfőző szerzetesek:


Szerintem a legjobbak ezek a kretének voltak a Super Mario Kart jelmezzel:


Mario burnout-ol, hogy üzemi hőfokra hevüljenek a kerekek :DVolt minden féle fajta, de nem fényképeztem le mindent, mert egyrészt féltettem a gépet a víztől, fogytán volt az akku, és voltak kevésbé érdekesek.


Disco-kocsi


Voltak egész nagy grandiózus alkotások is, ez pl 2 szintes.


Egy rat-golf a zombihorda élén

A The Walking Dead statiszták :D


A kínai követség

Helyi tűzoltók


Mi a furcsa képen? Ki veszi észre először? :D
Ahoy!


Bár nemigazán kivehető, ebben a ketrecben gorillának öltözött egyedek voltak, akik banánt osztogattak. Sanos németül még nem tudok idézni a Majmok Bolygójából.

Voltak nagyon jól megépített cuccok is, mint pl ez az építkezés jelenet mobilwc-vel épülő házzal, daruval. Ügyes :D


De persze volt pár extravagáns is:Igazából ez egy nagyon jó kis rendezvény és én is akkor tudnám igazán élvezni, ha úgy csinálnám, mint az itteniek, hogy haverokkal félrészegen :D

A felvonulás után együtt buliznak hajnalig a felvonulók és az emberek egy nagy udvarban ahol van minden ami szem, s szájnak ingere. Én hazajöttem, mert egyrészt nem szeretek ilyenen egyedül résztvenni, másrészt nagyon durva hóvihar jött. Mire hazaértem itt már átsütött rajta a lemenő nap.Hát szóval ennyi lettem volna most így hirtelenjében. Igazából semmi más érdekessel nem tudok szolgálni, ugyanis a farsangon kívül nemigen van történés. Amint lesz, sikítok. Ígérem.

Bye-bye