Kunci in Germany

Ez a Blog a család és a barátok részére van fenntartva.

Video Update az előző poszthoz

Posztolva augusztus 21, 2012

Az első videó a falunapról:A másodikak a Gäubodenfestről:

Simon Mondja:
Mindhárom videót jelszó védi. Ha meg akarod nézni meg kell fejtened egy feladványt.

St. Ives felé haladtomban
Egy hétfeleséges férfibe botlottam.
Minden feleségnek volt hét zsákja,
Minden zsáknak volt hét macskája,
Minden macskának hét kiscicája,
Cicák, macskák, zsákok, feleségek,
St. Ives felé hányan mendegéltek?

A jelszó 555és a válasz (összesen 6 karakter)

Jó szórakozást.

2012 Nyár. Csapó 2

Posztolva augusztus 19, 2012

Sok idő telt el az utolsó bejelentkezésem óta. Több mint 1 hónap. De legalább voltam otthon is egy kicsit. Sok minden történt azóta, és szerintem sok minden fog még ez után is.

Például a régebbi munkahelyem pang, ezért engem is átcsoportosítottak onnanJurij és Victor a két orosz volt munkatársam azon vitázik, hogy milyen sorrendben mennek vissza az alkatrészek.A lenti daraboló és csomagoló helység. Este fél kilenc van, az emberek lézengenek, cigiszünetet tartanak ilyesmi. Nem mondhatnám, hogy megszakadnak a munkában.

Aztán átkerültem egy másik helyre. Kis üzem a semmi közepén. Olyan igazi magyaros trógerhangulata volt az egésznek. Nem sokat voltam ott, de legalább ragadt rám valami a koszon kívül.Ezt a valamit a valakik csinálják éppen valamiért. Valamikor kész is lesz.A németes rend és tisztaság mi? Háttő... Példálózni persze lehet, hogy mert nyugaton így meg úgy, de látok amit látok...A nagy Lebowski éppen fúr.Ha egyszer majd öszeáll, akkor egy nagy mezőgazdasági gép lesz, ami emel, darabol, darál. Vagy valami ilyesmi...

Persze nem csak munka volt ám így július vége felé, hanem rendezvények is. Elmentem a pendrive-omért az egyik ismerősömhöz, és mikor álltam volna ki, a tűzoltó azt mondta, hogy innen nem mehetek most el, mert mindjárt jönnek a felvonulók.

Ígyhát beálltam a tömegbe nézőnek.A lányok is várják a menetet, épp időben érkeztem...

...mert nemsokára meg is jelent a banda a polgármesterrel az élen.Igen, hát ugye olcsóbb elhozni ide, mint a tv-ben hirdetni nem? Azért nem rossz vas. Ha hozzám vágnák a kulcsát, nem fintorognék.És a felvonulók csak jönnek...Jó volt a hangulat, volt hullámzás, meg cukorkadobálás, meg víz locsolás. Hangzavar is volt, mert minden 3. brancs végén volt zenekar. Fúvós, ofkorsz. Sok diák volt, meg különféle szervezetek, sport, tűzoltó, lövész, félkatonai, vallásos, mindenféle hagyományőrző, a telefonomban nem volt elég hely, úgyhogy random lövöldözgettem őket. Kb 45 percig masíroztak.Elég meleg volt, és láttam a menetben a férfi tagok sűrűn nyeldekelték a söröket. Ha már meleg volt, meg lemaradtak a Magyar nagydíjról, akkor ugye miért is ne...

Elvonult mellettünk egy baljós sötét felleg, de legalább volt egy kis árnyék, és fújt a szél, szóval legalább nem főttünk meg a melegben.Miután ők felvonultak, én elvonultam.

A városban is fesztivál volt, megnéztem, de arra sem volt méltó, hogy lefényképezzem mert a programokról lemaradtam, így csak egy olyasmi vásár, vagy vurstli volt, mint az első részben látott. A belvárosban meg írd és mond senki nem volt.A régi várfal maradványa, amire építkeztek is.Egy általában forgalmas utcaMég a sétány is üres volt.Messziről a város.

Ja. Szóval így telt az itteni uccsó hétvégém.

Jó volt otthonlenni. Kár, hogy csak alig két hét volt. Hamar elszaladt. Nem is volt mindenre, és mindenkire időm, meg energiám. Mentségemre szóljon, hogy pihenni mentem haza, mert készen voltam már rendesen. Azért akikre jutott időm, azokkal jól elvoltunk. Nem tudom mikor lesz újra ilyen, de dolgozni fogok az ügyön :)

Szerdán még ilyen időben strandoltunk, aztán megjöttem ide a távoli északra...


...természetesen az eső fogadott.

De szerencsére másnapra kitisztult az ég.
Persze, ahogy visszaértem, itt minden olyan retkes volt, hogy förtelem. Ha én nem csinálom meg, akkor szinte senki. Látszik, hogy valamennyit azért takarított az öreg, de messze nem annyit, mint én. A jó dolog a rosszban, hogy mivel épp falunapra értem haza, csak egy kis fűnyírás volt az utcafronton, aztán meg szabad foglalkozás.Hétkor kezdődött a falunap, a helyi fúvósok kíséretében.Amíg a szülők esznek isznak, a gyerekek pattoghatnak.Én is itt kint telepedtem le, ettem egy jó rántotthúst, majonézes krumplival, aztán rá egy szelet süti, a sörhökhöz pedig perecet. Mit ne mondjak, megadtam a módját, de mivel kaptam költőpénzt, nem bántam meg.Bent az öregek klubboltak, mert ott volt a zenekar is. Hajnalban pedig söntéssé alakítva a helyet fél négyig ordibáltak a fiatalok.

Csakhogy nem ez az egyetlen kikapcsolódási lehetőség a környéken. Mivel ilyenn korán értem vissza, még elcsíptem az egyik legnagyobb fesztivált, amit nagyon szeretnek is a helybéliek. Ugyanis az Oktoberfest a turistáké, a Gäubodenfest (ejtsd: gojbódnfeszt) pedig az itt élőké. Most volt a záró ceremónia felvonulással, amire nem voltam kíváncsi mert ma még melegebb volt, mint tegnap, meg különben sem fogok délután 2 kor állni a napon. Tegnap mentem este, amikor már nem volt olyan meleg.A parkolás úgy 1200Ft-nyi € volt, de legalább nem kellett sokat gyalogolnom. Csak át a hídon, aztán le jobbra. A képek is folyamatosan jobbra nézve készültek a hídról.

Már látszik a célterület a lenyugvó Nap sápadt fényében.Parti sas szobor, a bejárat felé. Lent egy link a panoráma képhez 

http://www.kephost.com/view3.php?filename=6kgd9za15j6z5zudoa19.jpg

Ez a kapuból készült

Ez az egyik (a 6 ból)  sörsátor külső, lenti terasza a jobb oldalon.Ez pedig az emeletről befelé nézve. Igen. Ez egy lángosos stand. Megint. Igen. Van csokis, sajtos, meg porcukros is...
PfejjjDe legalább, az itteni árakhoz mérten nem drága.Fincsi mi?Ennyi lett volna tulajdonképpen. Mivel nem társasággal mentem, ezért gyorsan, és viszonylag élményszegényen peregtek le ezek az események. Nem tudom még mi vár rám ezután, de mindenki biztos lehet benne, hogy ki fog kerülni ide. Köszönöm a figyelmet. Viszlát.