Kunci in Germany

Ez a Blog a család és a barátok részére van fenntartva.

Azért vannak a Lóbarátok...

Posztolva május 6, 2012

Először is. Boldog Anyák napját, főleg Anutámnak.
Másodszor pedig. Eredetileg ide egy másik poszt jött volna, de ma elhívott a gazda kocsikázni a családdal, azt hittem megyünk egy kört, azt csá. Hát a nagy lószerszámot. Elmentünk egy ilyen összejövetelre, ahol gyülekeztek a lóbarátok. Kiderült, hogy egy kis Istentisztelet keretében megáldják az új lovakat (kb 15perc) aztán kaja, pia, olimpia.

Amiken nem ülnek azok lettek meghintve Szenteltvízzel.

A szertartás.

Volt egy nő is a "volán" mögött

Aztán jött a kaja:


Ingyen? Hol van ilyen még,
nincsen nekünk semmi bér.
Egy kicsinység nem fáj neked hát,
szívből mondunk Neked hálát!!!
(műfordítás: Kunvári Enikő és férjura)

A cálád. Háttal a gazda és apósa, a lány a lovakkal, a gazdasszony a kocsin.

A gazdasszony melegíti a lovakat, hogy üzemi hőfokon legyenek, mire indulunk.

2 ló, erő, bőrkárpit, alufelni, nyitott, tető, mi kell még? :D


Útközben

És a finish előtt.

Apropó Finish. Óriási Grat Michelisznek:D

Mára ennyire tellt, majd még jelentkezem.

Bye All

Május 1 Újratöltve

Posztolva május 2, 2012

Azazhát nem is elseje, mert ez 30.án hétfőn volt, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy most nem maradtam le az állításról, mint tavaly amikor az előző helyen daruval beemelték, és volt rezesbanda meg minden. A falu meg kb 3x vagy 4x akkora mint ez itt. Kastély meg nemesség sincs, de volt jó hangulat.
Meg nagy szél.
Meg tűz.
Meg sör:DElvileg úgy volt, hogy csak lemegyek azt megnézem, hogy mi a pálya, meg kattintgatok. 7kor kezdődött, lementem, néztem készülődnek nagy erőkkel.


közeledvén


ezekkel a rudakkal van folyamatosan alátámasztva, ahogy a videón is látszik majd

Szóval lementem kattintgattam, láttam közeledik a főnököm is, mire egy ember el kezdett kiabálni, hogy minden erős férfi jöjjön segíteni fát állítani. Mivel megszólítva éreztem magam, sóhajtottam egyet és odaálltam. Odaért a gazda, "ezaz gyerünk fátállítani"

A képek és videó a nyomások közt készültek, amikor a többi támasztékot cserélték. Én a legutolsó leghosszabbnál álltam.

A nagy szél ellenére is azért sikerült felállítani, egyenes is lett. Aztán a faállítóknak volt ingyensör. Ismét megszólítva éreztem magam, úgyhogy én is pisszentettem magamnak egyet. Természetesen senkinél nem volt sörnyitó, mert az gyíkoknak való, de öngyújtó collstok, másik üveg és a rekesz maga jó szolgálatot tett.Aztán kezdődött az evés ivás, beszélgetés. Természetesen az én winchesterem átállt olvasásra,  és csak input volt nagyrészt. Aztán este 8 fél9 körül tombolasorsolás.A tombola vicces volt, ugyanis, tényleg véletlenül, a gazda fiacskája húzta a sorsot, és elsőre belenyúlt az apja számáért a letakart kosárba, de úgy hogy oda se nézett. Heherészés hogy jajja persze cinkelés meg minden, elhozta az ajándélk kosarat. Megint a kisfiú húz. Megint kihúzta az apja számát, ( aki kb 3 tombolát vett = 3€ ~ 900Ft ) de a felesége kikapta a kezéből és az enyémbe nyomta, hogy "NYERTÉL!"
Jó, mondjuk azért tényleg gáz, ha a 3 nyereményből 2 náluk landol, úgy hogy a fiuk húz.
Szóval a 2. nyeremény egy rekesz sör volt. Most is azt kortyolgatom
Szóval nem alakult rosszul az este, a későbbiekebhen folytatódott az ivás és a beszélgetés. A egy ittas német tájszólást kb annyira értek meg, mint egy spanyol foci közvetítést. A neveket, meg max a helyeket.

Este haza, mánap reggel a tesóméknál elsejei sör-virsli, de nem verseny és nem mentünk se a Kolumbia sörözőbe, se a Caracoles-be :D

Még a héten újabb (különki)adással jelentkezem, 
köszönöm a megtisztelő figyelmet, 
A viszont látásra.